Søndagstur i Bjørntvedtskauen i Porsgrunn

I dag 13.6.21 var det Knut og Jorid som var turledere og vertskap for søndagsturen i Bjørntvedtskauen i Porsgrunn. Vi var 11 som gikk turen fra Flåtten. Takket være Porsgrunn Rotary Klubb, som har ansvaret for denne stien, kunne vi følge merkede stier med skiltet informasjon om dette interessante området. Tett inntil ligger Bjørntvedtbruddet, der gamle kalkavsetninger blir tatt ut til sementproduksjon på Norcem. Et imponerende stort brudd når en ser det fra stien.

Knut forklarer hvor stien går gjennom skauen og vi følger interessert med
Vi hadde noen små pauser underveis. Selve turen var ca 6 km.
Fin utsikt over Herøya og mot Rafnes fra Steilås – mye industrihistorie

Turen ble avsluttet med egen niste i hagen hos Knut og Jorid. Her fikk vi selskap av 2 leikmedlemmer til, men det var god plass og med over 90% vaksinerte personer gikk det fint. Tusen takk til Knut og Jorid for opplegg og åpent hus og hage. Kanskje får vi til en tur til i løpet av 2-3 uker.