Tur i Borgeåsen


Nok en fin tur i nydelig vær. I dag 27.6.21 var det Eva som hadde gått opp turen i Borgeåsen. Vi var 9 som startet fra det gamle NRK bygget og tok en sving nedom «Dansesletta» hvor det er flott utsikt over Hovenga og Kjølnes og videre utover Porsgrunn. Finn delte sine minner om dansekvelder her oppe til Janitsjarmusikk.

Utsikten fra dansesletta

Vi fortsatte videre oppover i skogen, diskuterte tresorter, andre vekster og fuglekvitter. Vi stoppet i den fine gapahuken som benyttes mye av turfolk i området. På veien videre kom vi fram til et sted hvor Finn kunne fortelle at det på 60 – tallet og opp til tidlig 70- tall hadde vært en utendørs håndballbane. Nest utenkelig når vi ser hvor igjengrodd det er nå, mye skjer på 50 år. Finn hadde spilt der på Ørns guttelag. Han fortalte at vaskemulighetene hadde vært svært, svært begrenset, de hadde vasket seg med en klut i en av de små kulpene i en bekk der.

Her går vi tvers over den gamle håndballbanen
En av kulpene som håndballspillerne vasket seg i.
Rast hos Anne-Margrethe

Turen ble avsluttet med egen niste på ny terrasse hos Anne-Margrethe. Her fikk vi selskap av Torkjell som kom på sykkel. Tusen takk til Eva og Knut for opplegg og til Anne-Margrethe for kaffe og nytina kanelboller. Det kom flere idéer til nye turer, men nå tar vi en liten ferie først.

Vi ønsker alle en fortsatt fin sommer!